Diensten

Systeembeheer

Persoonlijk contact met je eigen IT’er. Iemand die jou en jouw bedrijf kent, weet welke software je gebruikt en schakelt bij een storing of probleem. Een stabiele omgeving verhoogd de productiviteit en waarborgt de continuïteit.

Geen IT frustraties meer door missende updates, knelpunten of storingen. Alleen maar zorgeloos werken. Met proactief systeembeheer van IT Freek stijgt je productiviteit.

Systeembeheer van IT Freek werkt standaard op afroep. Hierdoor zijn er geen verplichtingen en is er geen contract maar wel een ervaren IT specialist die slechts een telefoontje verwijderd is. Afspreken op reguliere basis kan natuurlijk ook.

Werkplekbeheer

Werkplekbeheer is interessant voor bedrijven die het server- en/of netwerkbeheer hebben uitbesteed of gecentraliseerd. Echter blijft er vaak een behoefte voor het beheer van de werkstations en randapparatuur. Persoonlijk contact en een vaste contactpersoon die je te woord staat bij problemen. Dat is wat IT Freek voor je kan betekenen.

IT Freek kan naast het werkplekbeheer ook bemiddelen tussen jou en de leverancier van andere hardware of software. Technische problemen met bedrijfsspecifieke software? Dan kan IT Freek contact voor je opnemen. Zo wordt je niet overvallen met allerlei technische termen en kun je je focussen op wat belangrijk is, je werk.

Backup

Goede back-up oplossingen zijn onmisbaar voor elk bedrijf. Stelt je toch eens voor dat je door een storing, fout, virus of ransomware uitbraak plots alle data van uw onderneming kwijt bent. Dat zou een regelrechte ramp zijn voor het voortbestaan van het bedrijf. Precies daarom is het zo belangrijk om dit goed te regelen. IT Freek ondersteund je graag om een goede backup in te regelen.

IT Freek is service provider van Back-IT 365 en kan hiermee voorzien in backups van Microsoft 365 (Exchange, Teams, Sharepoint en OneDrive) Klik hier voor mee info. 

Advies

Als organisatie wil je efficiënt en zorgeloos werken aan je kernactiviteiten. Dagelijks zoek je naar mogelijkheden om beter en sneller te werken tegen lage kosten. Steeds vaker zijn het slimme en vernieuwende IT oplossingen die organisaties in staat stellen om een voorsprong te behalen.
Samen met jou maakt IT Freek een plan om IT effectief in te zetten. Daarin nemen we mee welke software aansluit bij je wensen, welke netwerkoplossing bij je passen en hoe je de mogelijkheden van online werken kunt benutten. Ook de veiligheid van IT oplossingen is hierbij belangrijk.

Netwerk en Wifi

Een stabiel netwerk is vitaal voor je bedrijf. Zonder een stabiel netwerk is er geen toegang tot het internet. Zonder internet kun je je klanten niet benaderen of facturen versturen per e-mail. Een WiFi netwerk dat niet dekkend is of een router of switch die herhaaldelijk herstart moet worden. Dit zijn veel voorkomende problemen die voor veel frustratie zorgen.
IT Freek kan deze zorg voor je wegnemen. Afhankelijk van de situatie en je wensen zorg ik ervoor dat je draadloos of bekabeld netwerk aangelegd, geupdate of geupgrade wordt. Ook met zicht op de toekomst. Wil je gebruik gaan maken van werken in de cloud dan is stabiel internet een vereiste.

Dataopslag

Het centraal opslaan van je data zorgt ervoor dat het beheer vereenvoudigd wordt. Data is ontzettend waardevol en dient goed te worden geback-upped en beschermd. Het centraal opslaan van deze data helpt bij het toekennen van rechten en het back-uppen ervan.
IT Freek helpt je graag om te bekijken wat bij je past. Dit kan bijvoorbeeld een NAS (een opslagmedium op een netwerk die vanaf elke computer in dat netwerk kan worden aangesproken) zijn. Daarnaast zijn er tal van Cloud opslag mogelijkheden. Ik leg je graag de voors en tegens uit.

Microsoft 365 (voorheen Office 365)

Microsoft 365 is een geïntegreerde beleving van apps en services, die is ontworpen om je te helpen je passie te volgen en je bedrijf te laten groeien. Ontvang apps als Word, Excel, PowerPoint en meer, die elke maand met de nieuwste functies en beveiligingsupdates worden geüpdatet.

Gebruik e-mail in de cloud om klanten en collega’s te bereiken waar je werk je ook naartoe brengt.
Werk samen in Microsoft Teams, de nieuwe hub voor teamwerk, waar je kunt chatten, vergaderingen kunt organiseren en bestanden kunt delen.

Sla bestanden op in OneDrive met één terabyte opslagruimte, zo kun je ze openen op alle apparaten en als je onderweg bent.
Bestuur je bedrijf met de zakelijke apps waarmee je klantplanning, facturering, verwijzingen en meer allemaal vanaf één plek kunt beheren.

Detachering

Wat doe je als de continuïteit van je IT afdeling in gevaar dreigt te komen door het plots wegvallen van één of meer vaste medewerkers? En wat doe je bij onderbezetting door extra projecten, zoals een omvangrijke migratie? Neem contact op met IT Freek voor de mogelijkheden van tijdelijke ondersteuning in de vorm van detachering.

Hieronder een greep uit het assortiment waarmee IT Freek je kan ondersteunen:

VMWare vSphere
Citrix XenDesktop
Microsoft InTune
Citrix XenMobile
Ivanti Workspace Control
Ivanti Automation Manager
Microsoft Exchange
Office 365
Packagen van applicaties, AppV, Silent Install
Windows servers (AD, DNS, DHCP, Filserver, Printserver, etc.)
Windows 10
Azure AD
Thin Client beheer (Dell Wyse Thin OS, Igel)
Follow me printing (UniFlow)