Microsoft 365 Cloud Backup

Waarom een back-up van Microsoft 365?

Microsoft biedt standaard versiebeheer en een prullenbak met een beperkte retentietijd. Handig voor als je er tijdig achter komt dat je een foutje hebt gemaakt of per ongeluk iets hebt verwijderd. 

Maar wat als je iets terug wilt halen van een half jaar geleden of je getroffen bent door hackers, ransomware of andere malware, daarin voorziet Microsoft 365 onvoldoende. Daarnaast weet je zeker dat je kunt voldoen aan de bewaartermijn van 7 jaar.

Omdat er bij IT Freek steeds meer vraag is naar back-up oplossingen voor Microsoft 365 (voorheen Office 365) en de gerenommeerde producten meestal pas toereikend zijn vanaf minimaal 10 gebruikers vallen zzp’ers en kleine MKB bedrijven buiten de boot.

Daarom is IT Freek reseller geworden van Back-IT 365, een back-up oplossing voor Microsoft 365 welke je al vanaf één licentie kunt afnemen.

Deze back-up dienst van Uniserver zorgt voor een back-up van de Microsoft 365 omgeving in de cloud. E-mail, SharePoint, Teams en persoonlijke data in OneDrive worden allemaal meegenomen in de back-up. De data wordt encrypted opgeslagen in een Nederlands Datacenter.

Klanten van Back-IT 365 zijn onder andere gemeentes, semi overheid en banken.

Er zijn geen limieten met betrekking tot de hoeveelheid opslag en de retentietijd is 7 jaar. De dienst wordt maandelijks afgerekend op basis van het aantal gelicenseerde gebruikers in Microsoft 365 die je wilt opnemen in de back-up.

IT Freek beheert en monitort de back-up en biedt support wanneer data van de back-up terug gehaald dient te worden.

Mocht je geïnteresseerd zijn of heb je vragen neem dan gerust contact op.